Om LÅMØ, ÅM og ÅMØ

LÅMØ, ÅM og ÅMØ er viktige mål for alle svømmere i Norge

LÅMØ = Lansdel Årsklassemønstring
ÅM = Årsklassemesterskap
ÅMØ = Årsklassemønstring

Man kan delta i LÅMØ det året man fyller 11 år til det året man fyller 16 år.
For å delta i LÅMØ må svømmeren kvalifisere seg. Dette gjøres gjennom LÅMØ øvelsene.
Kvalifiseringsperioden til LÅMØ Landsdel er ca 27. januar til ca 26. januar neste år = det året LÅMØ avholdes .
De 24 beste i hver av klassene 13 år til 16 år vil være kvalifisert. For klassene 11 og 12 år holder det å ha gyldig påmeldingstid på alle de 5 øvelsene. Rangering skjer etter sammenlagt de 4 beste poengsummene fra de 5 LÅMØ-øvelsene. Gyldig påmeldingstid må være oppnådd på ALLE de 5 distansene.

Rangeringslistene ligger inne på medley.no (ranking –> LÅMØ ranking landsdel)
Rankinglista oppdateres fortløpende etter approberte stevner, men i tiden mellom LÅMØ og ÅM er listene på nettet fryst (tider fra stevner i denne perioden registreres allikevel og legges ut etter ÅM i april)

11 års klassen er med i kvalifiseringen, selv om kvalifiseringsperioden hovedsakelig foregår i det året de er 10 år og dermed ikke regnes som offisielle konkurransesvømmere. Tidene de svømmer på approberte stevner vil da ikke bli offentliggjort før de er i 11 årsklassen altså; rangeringslister for 11 års klassen vil bli klar 1. januar det året LÅMØ arrangeres.

LÅMØ – Øvelser for 11 årsklassen (kvalifiseringsår= mens de er 10 årsklassen)
• 200 m fri
• 50 m butterfly
• 100 m bryst
• 100 m rygg
• 100 m medley

LÅMØ –øvelser 12 – 16 årsklassen( kvalifiseringsår = året før)
• 400 m fri
• 100 m butterfly
• 200 m bryst
• 200 m rygg
• 200 m medley

LÅMØ
I Norge avholdes LÅMØ i 5 landsdeler. Stevnet går av stabelen arrangeres helgen midt i februar og arrangeres på samme dag og klokkeslett i alle landsdelene. Alle deltakerene må delta i alle LÅMØ øvelsene. Det deles ut gull, sølv og bronse i hver klasse for hver øvelse. I tilegg deles det ut en sammenlagtpremie for 1 – 6 plass i hver årsklasse. Sammenlagtrangeringen gjøres etter Fina poeng hvor 4 og 5 øvelser teller. 11 og 12 årsklassen får i tillegg deltakerpremie.

ÅM
LÅMØ gjelder som direkte kvalifisering til ÅM (Årsklassemesterskap) for årsklassene 13-16 år.
Etter at LÅMØ er avsluttet lages en nasjonal rangeringsliste for alle 11 og 12 åringene. De tre beste 11- og 12-åringene på landsbasis vil få tilsendt diplom fra NSF.
For 13-16 årsklassene er de 24 beste i hver klasse (landsbasis) kvalifisert. Rangering skjer etter sammenlagt de 4 beste poengsummene fra de 5 ÅM-øvelsene. LÅMØ benyttes som påmeldingstid for alle øvelser i ÅM bortsett fra på 200m IM. ÅM arrangeres i førsten av april.